Online marketing wordt steeds belangrijker, er zijn verschillende soorten online marketing die van belang zijn voor uw organisatie. De ene vereist meer kennis dan de ander. Ook zijn er nieuwe mogelijkheden op het gebied van online marketing waar u geld mee kunt verdienen. Wij behandelen er in dit artikel een aantal voor u, zodat u een beter inzicht in online marketing krijgt.

Webdesign

Online marketing heeft een sterk verband met webdesign. Een goed uitziende website is tegenwoordig het visitekaartje van uw bedrijf. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat uw website op verschillende devices er gelikt uitziet. De eerste blik van de bezoeker van uw website kan bepalend zijn voor de keuze om wel of geen zaken met u te doen. Webdesign is dus eigenlijk de basis van online marketing.

Google Adwords

Door op een verstandige manier te adverteren op Google, trekt u uw doelgroep naar uw website. Wanneer u adverteert met Google Adwords betaalt u vaak via het pay-per-click principe. U betaalt enkel wanneer mensen op uw website klikken en deze bezoeken. Het grote voordeel is dat u zelf uw budget bepaalt en u niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Het meest interessante voordeel voor u is natuurlijk dat u meer bezoekers naar uw website trekt. Meer bezoekers houdt in dat u ook meer klanten krijgt.

SEO

Met SEO richt u zich op een ander aspect van online marketing. Het gaat dan om de niet betaalde zoekopdrachten. Dit wordt in vaktaal organische zoekopdrachten genoemd. U betaalt hier dus niet voor en kunt toch hoog in Google zijn zoekresultaten eindigen. Deze vorm van online marketing vereist wel wat kennis. Wanneer u een goed plan opstelt om uw online vindbaarheid te verbeteren, levert u dit veel nieuwe klanten op.

Affiliate marketing

Dit is een andere tak van online marketing. Deze is niet direct gericht op uw bestaande website, maar wel het overwegen waard om mee te beginnen. Een affiliate website kan u veel geld gaan opleveren. Met een affiliate website linkt u naar een andere aanbieder van een bepaald product, bijvoorbeeld prepaid simkaarten. Wanneer iemand een prepaid simkaart koopt bij een aanbieder die hij heeft bereikt via uw affiliate website, ontvangt u hier een commissie voor. Hoeveel dit is, is afhankelijk van het type product. Wanneer u een degelijke affiliate website heeft, kan dit u veel geld opleveren. Het is een type online marketing die uiteindelijk in verhouding weinig tijd zal gaan kosten.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *