Google is bezig om spraakgestuurde zoekopdrachten op Android telefoons uit te breiden. Niet alleen de eigen apps kunnen er gebruik van maken, maar ook apps die gemaakt zijn door externe ontwikkelaars. Zo kan iedereen profiteren van de mogelijkheden van spraakgestuurd zoeken. Dit is uiteraard ook voor de gebruiker het beste.

Google heeft dit onlangs bekend gemaakt in een blog op een van hun blogsites. Ontwikkelaars kunnen door het toevoegen van een code gebruik maken van deze uitbreiding. Voor app ontwikkelaars is dit een fluitje van een cent. Deze toevoeging maakt het mogelijk om binnen een app via spraakgestuurde commando’s richting de telefoon te zoeken.

Google heeft hier natuurlijk het grootste voordeel aan. Gebruikers kunnen namelijk vanuit alle hoeken van de telefoon een zoekopdracht inspreken richting de zoekmachine. De spraakbesturing is gekoppeld aan de Google assistent.

Spraakgestuurd zoeken is op dit moment alleen mogelijk in het Engels, op telefoons die op de Engelse taal staan ingesteld. Tevens moet de nieuwste versie van Android geïnstalleerd zijn. Zodra deze functie populairder zal worden, gaat Google naar verwachting de mogelijkheden uitbreiden naar andere talen en landen.

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *