In september start voor de meeste scholieren het school. Zowel voor jongeren op de hogeschool als universiteit als secundaire school. De smartphones worden deze dagen ook weel veel gebruikt, niet enkel om tekst berichtjes te sturen tijdens de lessen maar ook omdat deze je kunnen helpen bij het studeren. Denk hierbij aan Apps die je huiswerk bijhouden, die je doen herinneren wanneer je een test hebt ingeplant.

Een planning kunnen maken voor wanneer je gaat beginnen te studeren voor een examen. Je punten bijhouden zodat je weet voor welk vak je beter je best gaat moeten doen doorheen de rest van het schooljaar en eventueel in andere jaren. Één van deze Apps is de Smartschool app, indien jouw school Smartschool heeft kan jij de app installeren. Hier komen dan onmiddellijk testen op wanneer de leerkracht deze heeft opgegeven, kan je steeds je cursussen en dergelijke raadplegen. Je gemiddelde per vak worden duidelijk en zichtbaar weergegeven.

Hogeschool en universiteit leerlingen vinden deze app niet zo interessant, zij zoeken apps waarmee je notities die je digitaal tijdens de les neemt kan synchroniseren met al je andere apparaten, denk hierbij aan je tablet, smartphone, computer, laptop en dergelijke. Een app die dan van pas kan komen is OneNote, een digitaal notitieboek van Office.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *