De iPhone producent was al het meest waardevolle bedrijf in de hele wereld, maar door het stijgen van de aandelenkoers met bijna 1 procent is Apple het allereerste bedrijf dat meer waard is dan 700 miljard dollar.

 

Apple heeft wederom een record te pakken, nu niet met het aantal verkopen, maar als het eerste bedrijf dat meer waard is dan 700 miljard dollar. Door het stijgen van de aandelenkoers met bijna 1 procent is één aandeel Apple 119,75 dollar waard, waardoor het totale marktkapitalisatie is gestegen tot 701,7 miljard dollar. Dit is hoger dan het Bruto Nationaal Product (BNP) van de top 19 landen in de hele wereld samen.

 

In het vierde kwartaal wil Apple evenveel iPhones verkopen als over heel 2010 genomen

 

De aandelen van Apple zijn dit jaar met ongeveer 60 procent gestegen. Het overweldigende succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is één van de belangrijkste redenen voor de enorme stijging. In het derde kwartaal van 2014 heeft Apple in totaal 39,3 miljoen exemplaren van verschillende iPhone generaties verkocht. De nieuwe iPhones zouden de verkoop alleen maar meer stimuleren en dat is nu al wel gebleken. Apple is van plan om in het vierde kwartaal wederom verkoopcijfers te verbreken. Het bedrijf verwacht in het laatste kwartaal van 2014 meer iPhones te verkopen dan over heel 2010.

 

2014 gaat de geschiedenisboeken in bij Apple

 

Tim Cook, die Steve Jobs opvolgde als CEO in augustus 2011, zei bij de presentatie van de cijfers dat de vraag naar de iPhone 6 Plus en iPhone 6 duizelingwekkend is. Tim Cook zei; ”We verkopen iedere iPhone 6 of iPhone 6 Plus die nu van de band komt” en voegde daarna meteen de woorden er aan toe dat 2014 voor Apple de geschiedenisboeken in kan, want het ene naar het andere record sneuvelt.

 

Voor de komst van de twee nieuwe iPhones schommelde de koers van een Apple aandeel telkens rond de 100 dollar. Maar direct na de lancering van iPhone 6 en iPhone 6 Plus steeg de koers van een aandeel Apple geleidelijk. Afgelopen week werd op Wall Street vol verbazing gekeken naar de koersontwikkeling van het aandeel Apple.

 

De Apple Bubble staat op knappen

 

Nu Apple het meest waardevolle bedrijf is in geld uitgedrukt is het ook binnen de kortste keren mogelijk dat de Apple Bubble knapt. De beurswaarde is zo extreem hoog, vergelijkbaar met de totale Nederlandse economie, dat Apple op knappen staat. Een Nederlandse beurskenner vindt de opgelopen koers van de Amerikaanse techreus zelfs gevaarlijk. Hij stelt ”na een dergelijke stijging, volgt een forse daling”.

 

Meer lezen over de iphone 6? Bezoek de iPhone website iPhone6.be

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *